Film

Een selectie van korte films, documentaires en muziekvideo’s die ik in de afgelopen jaren heb gedraaid en geregisseerd. Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

Crossed
Ondergronds
Rood van Binnen
pizza
Oost Indisch Zwijgen
Paper James – Falling
camouflage
Scherven Brengen Geluk
TLDWB
Nils van Zandt – Damn Good

projecten

Een overzicht van een aantal van de (aankomende) projecten van Van Goch Producties.

Als Skiën dansen wordt Pre-productie (voorjaar 2022)

Als Skiën dansen wordt is een korte film over Eva, een jonge vrouw van eind 20 die net te horen heeft gekregen dat ze stadium 4 longkanker heeft. Samen met haar man Peter vertrekt ze naar Oostenrijk, waar Eva wil bewijzen dat ze ondanks haar ziekte en angst nog kan skiën.

crowdfundingvideo

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geschreven door mijn eigen moeder. Ik ga deze film dan ook maken uit bewondering voor de enorme moed en wilskracht die zij heeft getoond tijdens haar ziekteperiode, ze heeft zich sterk gehouden en is ze altijd positief gebleven.

De film gaat over angst en ziekte, maar ook over hoop, moed, doorzettingskracht en het bevrijdende gevoel om al skiënd even alles los te kunnen laten: als skiën dansen wordt.

Meer weten over dit project? Bezoek dan de crowdfundingpagina of bekijk de crowdfundingvideo door op de afbeelding te klikken.

commerciële projecten

LED 2018
Wing
LED 2019

Sanquin online commercial mannenwerving

Sanquin – Mannenwerving

Doordat ik zelf van dichtbij heb meegemaakt hoeveel een bloedtransfusie kan betekenen voor een patiënt, heb ik in 2017 besloten om zelf bloed te gaan doneren.

Na mijn aanmelding en eerste donaties wilde ik graag nog iets meer voor de bloedbank Sanquin doen, dus heb ik contact opgenomen met de vraag of ik op het gebied van film nog iets voor hen kon betekenen. Hier werd enthousiast op gereageerd vanuit Sanquin, en na een aantal gesprekken kreeg ik van Sanquin de opdracht om een commercial te maken voor de werving van mannen tussen de 25 en 35.

Vervolgens heb ik het concept ontwikkeld, geproduceerd en de commercial geregisseerd die erg goed werd ontvangen door de opdrachtgever van Sanquin. De commercial is als campagne op social media reclame is ingezet.

Klik op de afbeelding om de commercial te bekijken.

Camera Assistentie

Een selectie van recente projecten waar ik in het camera-team heb gewerkt.

De slag om de schelde

Najaar 1944. De Slag om de Schelde is gaande. Een grote zeeslag vindt plaats in Zeeland en West-Brabant. De slag is beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In de bloedige strijd kruisen de wegen van verschillende personen elkaar. We volgen onder andere Marinus, een jonge Nederlandse man die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook volgen we William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot en Teuntje, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging.

Voor de nieuwe bioscoopfilm ‘De Slag om de Schelde’ heb ik gewerkt in het camerateam als Video Assist Operator. In deze functie was ik verantwoordelijk voor twee video-villages en de overige monitoren op set die ik ten alle tijden voorzag van een goed signaal en beeld uit camera. ‘De Slag om de Schelde’ was een erg uitdagend project met lastige draailocaties, maar met hard werk van het gehele camerateam en de rest van de crew is er een mooi resultaat behaald. 

Geproduceerd door: Alain de Lavita – Levitate Film

Regie: Matthijs van Heijningen Jr.

Camera: Lennert Hillege

Trailer De Slag om de Schelde
DSC04045

De Oost

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt hij in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Voor de nieuwste film van Jim Taihuttu genaamd ‘De Oost’ heb ik voor een draaiweek in Nederland in het camerateam gewerkt als Video Assist Operator. Ik was verantwoordelijk voor de video-village en voorzag regisseur Jim Taihuttu, DoP Lennart Verstegen en script supervisor Jazzy Taihuttu van playbacks. Vanwege persoonlijke interesse was ik eerder ook al aanwezig bij de opnames in Indonesië, waar ik heb gefigureerd in de film.

Geproduceerd door: New Amsterdam Film Company

Regie: Jim Taihuttu

Camera: Lennart Verstegen